Wat zegt de kleur paars over jouw bedrijf?

kleur communiceert

Veel bedrijven denken na over alle mogelijke vormen van communicatie. Website, brochure, sociale media, huisstijl.. En dat is natuurlijk ook heel verstandig. Er wordt alleen vaak een heel belangrijk communicatiemiddel over het hoofd gezien: kleur.

de juiste kleur versterkt de boodschap

Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Mensen kiezen vaak intuïtief best de kleur die goed past bij de boodschap of het product dat zij in de markt willen zetten. Maar een kleur die goed past is nog niet een kleur die de boodschap versterkt. Nog erger is het als de verkeerde kleur gekozen wordt.

kleur is niet je moedertaal

Ik zie kleur als een taal. Ook als je geen kleurspecialist bent versta je die taal vaak best goed. Maar het is niet je moedertaal. En net zoals professionele organisaties bij een vertaling even een native speaker of vertaler laten meedenken, zou je bij de aanpassing van je website, huisstijl, bedrijfsinterieur en verpakkingen de hulp kunnen inroepen van een kleurspecialist. Want een goede kleur is nog niet de beste kleur. In het stuk over paars kun je het ook eens van een ander horen.

Wat zegt de kleur paars over jouw bedrijf? | b2bcontact.nl.

Een reactie op “Wat zegt de kleur paars over jouw bedrijf?

  1. Hoi Nancy,

    Leuk stukje en ook erg leuk dat een link naar mijn blog op B2B contact erbij hebt geplaatst. Deze blogs over kleur zijn gebundeld in een handige PDF waarin bij iedere kleur (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, roze, bruin, zwart, grijs en wit) wat staat over de betekenis / associaties van die kleur in combinatie met wat voorbeelden van logo’s van bekende merken. De PDF is gratis te downloaden via B2Bcontact, maar ook via mijn website: http://www.jeanne-ontwerp-illustratie.nl/blog/index.html

    Een handige handleiding voor iedereen die een bewuste kleurkeuze wil maken.

    Met vriendelijke groet,
    Jeanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s