Zo verkoop je je huis 100% gegarandeerd niet…

Wat moet je doen om je huis 100% gegarandeerd niet verkocht te krijgen:

VLOERBEDEKKING IN DE BADKAMER:

Kamerbreed tapijt in de badkamer komt gelukkig maar heel weinig voor. Toch kunnen ook badmatten vocht vasthouden. Vaak zien ze er smoezelig uit en ze kunnen ook nog onaangenaam ruiken. Gebruik bij voorkeur tegels, of zeil in de badkamer. En natuurlijk is in het dagelijks gebruik een badmat best lekker. Maar voor een bezichtiging kun je ‘m beter even opbergen.

MUREN SCHILDEREN IN OPZICHTIGE KLEUREN:

Hoe gek je zelf ook bent op felle kleuren, de koper wordt door deze kleuren overdonderd. Daarbij lijkt de ruimte vaak ook donkerder en kleiner door heftige kleuren. Om je huis te kunnen verkopen kun je beter kiezen voor warme neutrale kleuren. Kijk eens in het blad VT Wonen. Vrijwel iedereen vindt de interieurs in dit blad mooi, of in ieder geval acceptabel. Je kunt in dit blad goed zien welke kleuren het op dit moment goed doen. Kom je er nog niet uit, dan is een zachte zandtint een veilige keuze.

AFWAS OF ETENSRESTEN:

Berg niet alleen de gebruikte frituurpan op, maar ook glazen en ander serviesgoed. Vaak blijven op het aanrecht allerlei spulletjes staan die dagelijks gebruikt worden, maar niet echt decoratief zijn. Kijk nog eens kritisch en maak desnoods een plank in een kastje vrij voor die spullen die wel bij de hand, maar niet in het zicht hoeven staan.

TELEVISIE OF HARDE MUZIEK:

Probeer te tv te verbergen door hem in een hoekje uit het zicht te plaatsen, of in een kast. En kies voor een zacht en rustig muziekje. Als het niet helemaal stil is in huis voelen kopers zich meer op hun gemak. Bovendien verdoezel je eventueel geluid van buitenaf.

BEDDEN ONOPGEMAAKT LATEN EN KLEDING LATEN SLINGEREN:

Geen enkele koper heeft er behoefte aan je vuile wasgoed te zien.

DENKEN DAT ANDEREN ZICH KUNNEN VINDEN IN JOUW MANIER VAN LEVEN:

Wanneer kopers rondkijken in je huis, moeten zij zichzelf erin kunnen zien wonen, samen met hun eigen spulletjes. Verwijder daarom zoveel mogelijk persoonlijke zaken als familiefoto’s, souvenirs, snuisterijen en kindertekeningen.

ERVOOR ZORGEN DAT ER ALARMBELLEN GAAN RINKELEN BIJ KOPERS:

Vermijd dat kopers gaan denken dat ze veel ellende kunnen verwachten en dat er grote kostenposten aan staan te komen. Een natte plek of vlek op het plafond zou kunnen betekenen dat het dak vervangen moet worden. Zorg ervoor dat al het achterstallig onderhoud gedaan wordt voordat het huis in de verkoop gaat.

UITZICHT BELEMMEREN:

Wanneer het huis een mooi uitzicht heeft, gebruik dit dan! Plaats zo weinig mogelijk in de vensterbank en ruim rommel in de omgeving van de ramen op. Zeem de ramen en hang mooie lichte gordijnen op, die het uitzicht niet wegnemen.

TE HOGE OF TE LAGE TEMPERATUREN:

Een koper moet relaxed door de woning kunnen lopen en niet op de vlucht hoeven te gaan voor extreme warmte of kou.

UITGEBREID IN GESPREK GAAN MET KOPERS:

Laat dat bij voorkeur over aan de makelaar. Dat is waarvoor je hem of haar in de arm hebt genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s