Waar komt al dat geel ineens vandaan?

gele tulpen

Geel

Geel is vrolijk, zonnig, brengt licht in een donkere ruimte. Niks mis mee zou je denken. Toch blijkt elke keer weer als ik over geel schrijf, dat er vrijwel uitsluitend negatief op wordt gereageerd. En dan ook nog in niet mis te verstane woorden. Mensen houden niet zo van blauw, maar ze haten geel. Helemaal als ’t om kleding gaat. En helemaal onterecht is dat ook niet. Er zijn maar weinig mensen die geel kunnen dragen zonder eruit te zien alsof er iets ernstig mis is gegaan.

Baby’s

Van geel is bekend dat het het centrale zenuwstelsel prikkelt. Dat is heel prettig als je bijvoorbeeld out of the box wilt denken, het is minder prettig als je baby er gevoelig voor is en je de babykamer in gezellig geel geschilderd hebt. Hier heb ik eerder over geschreven: Lees meer.

Vrolijkheid

Toch zie ik ineens overal geel opduiken. En dan niet het een beetje voorzichtige iets-te-geel-gebroken-wit van de jaren ’80. Nee, echt heftig geel. Kun je je er niets bij voorstellen? Of ben je juist wel toe aan een beetje vrolijkheid in huis? Kijk dan eens hier voor wat inspirerende beelden.

Lente

Natuurlijk kun je je ook beperken tot een bos gele tulpen. Met een bos gele tulpen op tafel ziet de wereld er altijd een stuk zonniger uit. Huilende baby of niet..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s