Kleurige cursistendag…

Als docent kleurenconsulent verbonden aan de LOI heb ik een wat typisch contact met “m’n” cursisten. De cursisten werken thuis, solo, aan hun opleiding en sturen hun huiswerk in. Dat gaat ouderwets per post, omdat kleuren mengen nu eenmaal een heel belangrijk onderdeel van de opleiding is, en kleuren komen via papier heel anders over dan via beeldscherm. En ik stuur het werk gecorrigeerd en eventueel voorzien van aanmoediging, complimenten of suggesties voor verbetering weer retour.

Ondanks dat het contact verloopt via ingezonden en retour gestuurd huiswerk, ontstaat er met de meeste cursisten na verloop van tijd toch een soort band. En daarom is het zo ontzettend leuk dat er soms een cursistendag wordt georganiseerd.

Afgelopen zaterdag was er weer zo’n dag. Een lange intensieve dag voor de cursisten. Er worden opdrachten gedaan om te oefenen voor het examen. Natuurlijk worden er wat lastige reeksen gemengd. Dat hoort erbij. Maar wat mij betreft de leukste opdracht is die waarbij de cursisten als team aan de slag moeten.

meten = weten

In dit geval was de opdracht het geven van een kleuradvies voor een leslokaal van een groep 3 van de basisschool. Er moeten kleuren gemengd worden, het lokaal moet worden gemeten, de lichtinval bekeken, een motivatie geschreven voor de gekozen kleuren. En dit alles onder tijdsdruk.

kleuren mengen

Wat deze opdracht lastig maakt, is dat je moet samenwerken met anderen met een heel andere eigen visie op de toe te passen kleuren. Want zo is het nu eenmaal met kleur. Het is geen wiskunde.. er zijn altijd meerdere mogelijkheden. Vraag 25 kleuradviseurs om advies, en je krijgt 25 verschillende adviezen..

motivatie schrijven

motivatie schrijven

Voor de cursisten de schone taak om in korte tijd met een compleet voorstel te komen, waar ze zich allemaal in kunnen vinden. En het lukt wonderwel. Binnen no time waren de taken verdeeld en in prachtige harmonie werden compromissen gesloten en wijzigingen doorgevoerd.

voorstel

voorstel

Het voorstel dat ten slotte ter tafel kwam bleek heel dicht te liggen tegen een van mijn favoriete plaatjes uit de folder van een krijtverfmerk (Little Green Retrospectives). Puur toeval, maar wel leuk om te zien dat deze kleuren prachtig samen gaan en voor een fris en spannend geheel zorgen.

Little Green

Little Green

Een reactie op “Kleurige cursistendag…

  1. Hoi Nancy,

    Erg leuk om “het team” zo bezig te zien. Het was een dag waar je veel inspiratie van op doet, heerlijk praten over Kleuren en een voorproefje van wat je op het examen kan verwachten.
    Gr,Denise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s