Sophistication…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hoewel ze blij is met haar huisstijl op haar briefpapier en visitekaartjes, is ze minder blij met de uitstraling van de schoonheidssalon. De huisstijlkleuren zijn roze en zwart. Fris, vrouwelijk en warm roze met stoer en stevig zwart. Zo ziet het er op papier uit. Maar de salon heeft een veel te meisjesachtige uitstraling.

En dus gaan we aan de slag. Ik denk nooit in kleuren. Ik wil weten wat het gevoel is dat je wilt hebben in de ruimte. Wat is de beoogde uitstraling. Gelukkig weet ze precies wat ze wil.. Sophistication is niet voor niets de naam van de salon. Met de huisstijl is ze heel tevreden, maar de salon moet volwassener. Stoerder ook. Vrouwelijk is goed, maar meisjesachtig… daar is ze klaar mee.

Na wat puzzelen en zoeken komen we uit op een kleurenpalet dat niet heel ver weg ligt van de huisstijl. Dat lijkt voor de hand liggend, maar toch hebben we eerst heel wat andere opties de revue laten passeren. Uiteindelijk kiezen we voor een prachtig palet dat precies de uitstraling zal geven die ze wil, zonder dat al het drukwerk opnieuw ontworpen hoeft te worden.

Het zwart wordt antraciet. Vriendelijker en luxer dan zwart, maar wel stoer. Het zuurstokroze wordt vervangen door de kleur Heather van Painting the Past. Nog steeds roze, maar niet zo zoet. Omdat de salon niet zo heel groot is kiezen we ervoor de strepen op de wand achterwege te laten. Hierdoor ontstaat een veel rustiger ruimte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s