Oranje, de interieurkleur van 2012..

Zie je door de bomen het bos niet meer..

Zie je door de bomen het bos niet meer..

In 2011 is er heel veel veranderd binnen kleurkleur. De interieuropdrachten schoven in de loop van het jaar steeds meer in de richting waar m’n grote liefde ligt – kleur.  Daarnaast werd ik docent kleurconsulent, waardoor ik nog intensiever met kleur ben gaan werken. Als docent help ik mensen om mijn eigen vak uit te gaan oefenen. En dan is er natuurlijk het zakelijk twitteren en bloggen. Wat begon als een benefiet-actie (voor Simone V. die geld nodig had om een jaar in Afrika vrijwilligerswerk te kunnen doen) is uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf, 10 Social.

Ben je benieuwd naar projecten van het afgelopen jaar? Kijk dan eens hier. Wat ik vaak hoor van mensen die regelmatig op de site kijken, is dat het ze opvalt dat kleine wijzigingen in het interieur vaak zo’n enorme impact hebben op de uitstraling van het interieur. Zelf vind ik dat het meest opvallend in deze slaapkamer.

Zo, genoeg over 2011. Wat brengt 2012 ons op woongebied..? Veel mensen vragen me wat de kleuren voor 2012 zullen zijn. En waarschijnlijk zou ik daar als kleurspecialist antwoord op moeten kunnen geven. Maar ik voel een grote weerstand tegen trends en trendkleuren. Wat voor de ene situatie een geweldige kleur is, is voor de andere helemaal niet goed. En dat maakt het volgen van trends op het gebied van kleur heel gevaarlijk.

Het belangrijkste is de persoonlijke voorkeur, en de behoefte die je hebt aan prikkels of juist rust. Maar om toch iets over trends te zeggen.. oranje is helemaal terug van weg geweest. En dan niet het warme beige dat eigenlijk nooit is weg geweest, maar het oranje zoals je het op de kleuterschool al leerde.. gemengd uit net zoveel geel als rood.

Oranje is warm en vrolijk, en het combineert goed met alle zand- en kiezeltinten die we de afgelopen jaren hebben gezien in het interieur. Ook kussens, dekens, kleden, gebreide en gehaakte poefjes en andere tactiele accessoires zijn helemaal hip. Dus heb je ook zin in oranje? Gooi dan wat oranje kussens in de bank, en zet er een oranje gehaakte poef naast.. dan is met een minimale investering je interieur helemaal klaar voor 2012. Kijk hier hoe een beetje oranje je interieur al op kan fleuren.

Houd je niet van oranje? Geen probleem. Er zijn meerdere interieurtrends. Dus ook als je dol bent op blauw, of groen zul je in 2012 je draai kunnen vinden. En wil je helemaal over the top hip..? Dan is de combinatie pastel met neon het helemaal volgens het Perscentrum Wonen.

Zie je door de bomen het bos niet meer, maar ben je wel toe aan nieuwe kleuren in huis? Maak een afspraak, dan zoeken we samen naar dé kleur voor in jouw interieur.

Dit is de kleurkleur nieuwsbrief van december 2011. Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier. Wil je de oorspronkelijke nieuwsbrief lezen? Klik dan hier.

PS: Op de foto zie je de vroege zonsondergang van tweede kerstdag, bij ’t Wed in Bloemendaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s