Metamorfose – veel meer ruimte en warmte…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het is tijd voor verandering. Maar waar te beginnen?

“Zeg ’t me maar… moet alles eruit, de wanden groen.. ik weet ’t niet. Eigenijk wil ik alles anders…

En dus gaan we praten over wat wel bevalt in de kamer, en wat niet. En waarom dan niet. Uit het verhaal komt naar voren dat bewoonster volgens eigen beschrijving een ‘stapeltjesmaker’ is – stapeltje hier, stapeltje daar. Met als gevolg dat het niet opgeruimd oogt en voelt.

Dé oplossing om stapeltjes tegen te gaan, is het vermijden van horizontale vlakken beneden ooghoogte. Het is eigenlijk heel voor de hand liggend. Zie je een horizontaal vlak, dan is daar ruimte om iets weg te leggen. Wil je niet overal spullen (stapeltjes) zien liggen, dan moet je zorgen voor voldoende kastruimte en zo min mogelijk plek om stapeltjes neer te leggen.

Wat me tijdens de eerste minuten in de kamer al opviel, is dat de loopruimte tussen de salontafel en de bank niet groot genoeg is voor bewoonster en hond samen. De hond leek alleen niet van plan zich hierbij neer te leggen, en elke keer als bewoonster tussen bank en tafel door probeerde te lopen wrong de hond zich ertussen. Bovendien was de tafel een magneet voor stapeltjes. En dus was het eerste voorstel het weghalen van de salontafel, en deze vervangen door kleinere tafeltjes.

De zithoek is door de tegenover elkaar geplaatste banken een beetje ongezellig. Bovendien voelt de kamer hierdoor erg smal, terwijl het toch een prachtige ruime woonkamer is. Na wat schuiven ontstaat een ruimtelijker opstelling. Het licht krijgt wat meer ruimte om naar binnen te vallen en de kamer lijkt hierdoor lichter en breder.

Er is een ruime keus aan kunst aanwezig in de kamer. Door wat werken te wisselen en beter te kijken naar de samenhang qua kleur komen alle werken beter uit.

Om de kamer wat meer warmte te geven wordt een wand geschilderd in een prachtige krijtverf van Farrow & Ball, Pink Ground. Een meer contrasterende kleur had ook gekund, maar juist door te kiezen voor een ton-sur-ton tint oogt de kamer rustiger en opgeruimder.

Er is veel gebeurd, maar helemaal af is het nog niet. Er wordt nog gezocht naar een.. nee, hét kleed. En er staan nog wat kastjes te wachten op een ander onderkomen. Toch is het resultaat het vastleggen waard.

Deze metamorfose is een prachtig voorbeeld van hoe je met een beetje schuiven, een beetje weghalen en kleine veranderingen toevoegen een enorm resultaat kunt behalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s