Prachtig boek over kleur…

Kleur in Beeld

Kleur in Beeld

Soms zijn er van die boeken waar je zo onvoorstelbaar gelukkig van wordt… En Kleur in Beeld is zo’n boek. Om heel eerlijk te zijn… ik ben nog niet verder gekomen dan bladeren en kijken. Het is bijna te mooi om te lezen.

Houd je van kleur, dan is dit boek je nieuwe grootste favoriet. Bij Bol.com kun je het bestellen. De beschrijving die zij op de site hebben staan wil ik je niet onthouden.

Een fascinerend boek over de rol van kleur in ons dagelijks bestaan. Een bijzonder compleet werk over een veelomvattend onderwerp: kleur speelt een belangrijke rol in bijna alle aspecten van ons dagelijks leven. Vanaf het moment dat we opstaan totdat we weer naar bed gaan maakt kleur, bewust of onbewust, integraal deel uit van ons leven en leefomgeving.

Kleur betreft niet alleen een van de belangrijkste beeldmiddelen van onze hedendaagse cultuur, maar speelt een essentiele rol in vrijwel alle domeinen van ons dagelijks leven. Het boek kijkt vanuit een hedendaagse visie terug op de geschiedenis van kleur en verbindt daarbij theorie en praktijk. Kleur in beeld omvat essays, statements, interviews en case studies over het gebruik van kleur in het persoonlijke, private en publieke maar ook het mobiele en virtuele domein. Aan bod komen uitgesproken voorbeelden van kleurgebruik in design, architectuur, kunst, film en fotografie, maar ook in mode, eetcultuur en religie.Met bijdragen van gerenommeerde experts uit diverse disciplines zoals Lidewij Edelkoort, Akiko Fukai, Rem Koolhaas, Gert Staal, ViktorRolf en vele anderen.

Kleur in beeld is vormgegeven door de veelvuldig internationaal onderscheiden ontwerpster Irma Boom.

This entry was posted in kleur and tagged , by Nancy. Bookmark the permalink.

About Nancy

Gelukkig met man en kinderen. Pas getrouwd. Friese Stabij. Groene thee met earl grey. Water. Zee, zeilen en Zeeland. Life is what happens while you’re making plans.

Een reactie op “Prachtig boek over kleur…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s