Lievelingskleur turquoise…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wat de lievelingskleur is, dat hoef ik niet te vragen. Overduidelijk woont hier een turquoise-fan. Niet alleen in huis is turquoise de meest gebruikte kleur, ook in kleding en accessoires komt de kleur terug. En hoewel bewoonster nog altijd dol is op de kleur, is ze niet zo heel tevreden over haar interieur…

“Het lijkt wel alsof ik het turquiose steeds minder zie, naar mate ik er meer van in huis haal…

En zo is het ook. Om een kleur écht te laten spreken, is contrast nodig. Dat contrast bereik je het beste door de kleur te combineren met een complementaire kleur. Hoe je dat zit lees je hier. In het geval van turquoise kun je het beste geel en/of oranje gebruiken. In de slideshow kun je goed zien hoe het interieur ineens meer gaat spreken.

Er was naast het kleurprobleem nog een tweede probleem in deze woning. De woning heeft 3 dichte zijden, en één zijde met ramen. Hierdoor ontstaat in de zitkamer een nogal donkere hoek. Omdat bewoonster dol is op boeken en een oplossing zocht om haar tv op te hangen hebben we samen een boekenkast ontworpen – natuurlijk turquoise. In de boekenkast kan de tv gehangen worden. Ook is in de boekenkast licht verwerkt, zodat deze donkere hoek nu een lichte geworden is. En natuurlijk zorgen de nieuwe spots ervoor dat de kunst mooi verlicht wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s