Strak en stoer appartement krijgt meer warmte door kleur…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De bewoners hebben met veel liefde en smaak hun appartement ingericht. Dat zie je aan alles, het materiaalgebruik, de meubelen, de accessoires, de handige indeling. Met heel veel plezier hebben ze het appartement bewoond. Maar met de komst van hun eerste kindje ontstond het verlangen naar huis met een tuin. En dus gaat het appartement de verkoop in.

Hoe strak en mooi en stijlvol het appartement ook is, de makelaar mist wat kleur. Het is lastig om de sfeer van het appartement goed over te brengen op foto. En aangezien sites als Funda (en dus foto’s) hét medium van deze tijd zijn bij de aan- en verkoop van huizen is het wel heel belangrijk dat de sfeer van de foto overeenkomt met de sfeer van de woning.

Voor mij de opdracht om het appartement de stadse, stoere, loftachtige uitstraling te laten behouden én de warmte van het appartement over te laten komen op beeld. Omdat het om een te verkopen woning ging is het voor de bewoners natuurlijk van belang dat er zo min mogelijk moet gebeuren qua tijd, geld en inspanning om een zo groot mogelijk effect te bereiken.

Gekozen is voor het schilderen van de wand in de keuken in Hardwick White van Farrow & Ball. De kleur heet wel white, maar is in werkelijkheid een vrij stevige warmgrijze kleur. Donker genoeg om de strakke lijnen van de keuken wat te verzachten waarmee de keuken nog steeds strak is, maar gezelliger oogt. Bovendien benadrukt de grijze achterwand de mooie lijnen van het gebouw.

Farrow & Ball maakt prachtige krijtverf. Doordat de kleur van de verf wordt opgebouwd uit verschillend gekleurde krijtdeeltjes die samen de kleur bepalen (in plaats van allemaal gelijk gekleurde synthetische pigmenten) voegt de kleur zich heel makkelijk naar de omgeving. Dit maakt de kans op net niet klein. En door de mooie matte en iets vergrijsde uitstraling kun je voor pittige kleuren kiezen zonder compleet overdonderd te worden.

Zowel de bewoners als de makelaar zijn blij met het resultaat. Nu nog verkopen.. Heb je belangstelling? Kijk op Funda.

Een reactie op “Strak en stoer appartement krijgt meer warmte door kleur…

  1. Pingback: Makelaar 3.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s