Zakelijk twitteren voor beginners…

Het nut van Twitter voor zakelijk gebruik wordt steeds breder ingezien. Werd er eerst wat lacherig gereageerd in de trant van “jij hebt zeker tijd te veel met al je getwitter…”, nu merk ik dat steeds meer ondernemers doorhebben dat er op Twitter meer gebeurt dan melden dat het tijd is voor een kop koffie/sigaret/wandeling met de hond/een dutje.

Dit merk ik vooral aan de kennis die deelnemers aan de workshop al hebben. Waren deelnemers voorheen helemaal nieuw op Twitter en maakten we tijdens de workshop een account aan.. nu hebben deelnemers niet alleen al een account, ze hebben ook al een indrukwekkend aantal volgers. Maar dat wil niet zeggen dat ze ook weten wat ze doen op Twitter.

Veel van de meer ervaren twitteraars hebben moeite hun weg te vinden, wat van het hele gebeuren een irritante en tijdrovende bezigheid maakt. En dat is helemaal niet nodig. Met tien minuten ‘verplicht’ twitteren heb je je dagelijkse portie Twitter wat mij betreft echt wel gehad. Kwestie van weten wat je doet.

Dat klonk Leontine van @floralook als muziek in de oren, die tien minuten per dag. Leontine maakt prachtige foto’s van tuinen, planten en bloemen. Een onderwerp dat zich prachtig leent voor Twitter. Maar het leek Leontine heel ingewikkeld, foto’s twitteren. En ze had ook nog niet haar weg gevonden met reply’s, retweets en hashtags. En dan moest ze ook nog teksten bedenken.. gedoe!

Na de workshop ging Leontine geïnspireerd en vol ideeën weer naar huis. Om nog diezelfde dag aan de slag te gaan. Natuurlijk waren er achteraf nog een paar vragen, het is altijd anders om er ineens helemaal alleen voor te staan. Maar bij de workshop hoort ook nazorg. Ik vind het alleen maar leuk om te zien dat mensen de smaak te pakken krijgen. En met de antwoorden kon Leontine weer vooruit.

Dat Leontine de smaak te pakken heeft blijkt wel uit deze tweet:

Ha Nancy, ik zocht je op kleurkleur en vond je op lichtplan 😉 Ik snap nu wel hoe jij aan 3m kolom komt. Het is echt te leuk!

En dat van iemand die diezelfde ochtend nog zat te zwoegen achter de laptop.. zo snel kan het dus gaan!

Houd je van kleur en van bloemen en planten.. kijk dan eens op de prachtige site van Leontine en haar collega’s. www.floralook.com. Het leuke is dat je ook als consument de foto’s kunt kopen. Bijvoorbeeld om ze te laten afdrukken op canvas.

Wil je leren zakelijk twitteren, schrijf je dan in via nancy@kleurkleur.nl of door te reageren op dit blog. Na inschrijven ontvang je meer informatie.

Deze workshop vindt plaats op de volgende data, kijk in de Agenda of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

  • 12 oktober
  • 26 oktober
  • 9 november
  • 23 november
  • 7 december
  • 21 december

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s