Speelhoek in de kamer, maar buiten het zicht…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Aan de ene kant is het natuurlijk heerlijk om je kinderen gezellig om je heen te hebben, maar dat speelgoed.. Voor veel ouders van kleine kinderen is het een herkenbare ergernis. Je wilt je kinderen wel zien, maar al die bergen bont plastic en hout doen pijn aan je ogen.

Het helpt enorm als je goed nadenkt over waar je je kinderen laat spelen, en hoe ze het makkelijkst kunnen opruimen. In bijna elke woonkamer is een plek waar weinig wordt gelopen. Een hoek die zich goed leent voor een piano, een mooi kastje, een grote plant.. of een speelhoek.

Denk bij het maken van een opruimoplossing na over de zichtlijnen in de woonkamer. Als je in de zithoek zicht hebt op uitpuilende bakken speelgoed, dan zit je niet lekker. In dat geval zou een dichte kast beter zijn.

In het voorbeeld hierboven is gekozen voor een lage kast met open bakken achter de bank (tegen de rugleuning). Op de tekening is te zien dat de speelhoek best ruim is. Vanuit de zithoek heb je geen zicht op de ‘rommel’ in de lage kast, maar wel op de kinderen. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten van de speelhoek in de woonkamer.

Als je dan ook nog nadenkt over hoe kinderen opruimen (want echt, ze willen best), dan is er zoveel winst te behalen. Maak het kinderen wat het opruimen betreft vooral niet te moeilijk. Laat ze niet van alles sorteren op kleur of maat. Gewoon een bak waar alles in kan is de snelste, makkelijkste en dus meest kindvriendelijke manier.

Als je het speelgoed in de speelhoek beperkt houdt (en de rest van het speelgoed onbereikbaar voor kinderogen en -handen opslaat) en regelmatig rouleert merk je bovendien dat je kinderen zich beter kunnen vermaken. Slaat de verveling toe, dan is het kennelijk tijd voor een wissel. Dat is het moment dat je zelf -als je dat wilt- alles alsnog op maat, kleur, thema kunt sorteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s