Groen, dé anti-stress kleur…

Het lijkt een onmogelijke opgave om ‘zen’ door het leven te gaan. Tijdens elke vakantie neem je het jezelf voor.. vanaf nu doe ik alles anders.. Maar al kort nadat het normale leven weer begonnen is leef je je leven weer op vol tempo. Met als gevolg.. stress. Heb je er ook last van? Doe de stresstest.

Het is goed om eens met aandacht naar de werkomgeving te kijken. De juiste kleurkeuze kan het werkplezier en de prestatie bevorderen. Ook kun je met kleur heel veel doen om stress te lijf te gaan. Is het niet mogelijk om een wand een kleur te geven? Denk dan eens aan een bos bloemen in de kleur die je verder kan helpen, of wijzig de afbeelding van het bureaublad van je computer.

Van groen is bekend dat het stress. Groen is een heel goede kleur voor mensen met hartklachten. Een paar planten in de ruimte plaatsen zal meestal voldoende zijn. Houd er rekening mee, dat een te groene ruimte mensen doodziek laat lijken. Ook planten doen het niet goed tegen een groene achterwand.

Natuurlijk is er ook nog een andere betekenis van groen. Wil je 10 tips voor een groenere werkplek? Klik dan hier.

Wil je meer weten over kleur in het interieur? Op 29 maart organiseert kleurkleur weer een Kleur & Interieur workshop. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. In het Gastenboek kun je reacties lezen van deelnemers van eerdere workshops.

Advertenties
This entry was posted in kleur and tagged , , by Nancy Koornwinder. Bookmark the permalink.

About Nancy Koornwinder

Ik ben Nancy Koornwinder, Social Media expert. Met 10 Social help ik ondernemers hun bedrijf te laten groeien. Inmiddels heb ik zo ongeveer elk beroep voorbij zien komen.. van makelaar tot steigerbouwer en van spelontwikkelaar tot estate planner. Allemaal zagen ze snel resultaat. En daar doe ik het voor. Resultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s