Kleur als taal..

Regelmatig geef ik lezingen en workshops over kleur & interieur. Tijdens die bijeenkomsten maak ik mensen bewust van het feit dat kleur een communicatie middel is, een soort taal. Een taal die heel erg werkt op het onbewuste. Een taal die je ook in je interieur kunt gebruiken.

Kun je je bij bovenstaande niets voorstellen? Denk dan maar aan de reactie van een moeder op een kind met witte besjes in de hand. En nu zijn de besjes rood… dan is de reactie heel anders…

Tijdens de kleur & interieur bijeenkomsten gaan we altijd in gedachten naar de supermarkt. Waarom is een pak melk over het algemeen wit/blauw? En waarom zijn schoonmaakmiddelen ook vaak wit/blauw? Waarom zie je in het koffie en het chocoladeschap zo ongeveer dezelfde kleuren, en waarom geldt hetzelfde voor het luier- en chips schap? Leuke vragen.

Mensen realiseren zich vaak de kracht van kleur niet. Maar de verpakkingsindustrie is doordrongen van die kracht. Het is een hele wetenschap. Heel leuk om je eens in te verdiepen: Hoe kleuren mijn gedrag beïnvloeden.

Wil je ook meer weten over kleur? Benieuwd naar wat je kunt doen in je eigen interieur? Kijk op de site wanneer de eerstvolgende kleur & interieur workshop plaatsvindt en schrijf je in.

Advertenties
This entry was posted in kleur and tagged by Nancy Koornwinder. Bookmark the permalink.

About Nancy Koornwinder

Ik ben Nancy Koornwinder, Social Media expert. Met 10 Social help ik ondernemers hun bedrijf te laten groeien. Inmiddels heb ik zo ongeveer elk beroep voorbij zien komen.. van makelaar tot steigerbouwer en van spelontwikkelaar tot estate planner. Allemaal zagen ze snel resultaat. En daar doe ik het voor. Resultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s