Een verbouwing.. de kleur maakt ’t af.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Er wordt een stuk aangebouwd, waardoor een zee aan ruimte ontstaat. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe krijg je de warme sfeer toch weer terug?

Met kleur kun je heel veel doen. Rust brengen, of juist spanning. Harmonie of contrast. Hier is gekozen voor Elephant’s Breath. Een krijtverf van Farrow & Ball. Het is een warme grijze kleur. In dit interieur waarin zand- en kiezelkleuren zijn gebruikt is het de verbindende factor (op de foto is de zandkleurige bank te zien, de grijze kast valt net buiten het beeld).

Het mooie van krijtverf is dat het meekleurt met de omgeving en heel sterk beïnvloed wordt door het licht. Elephant’s Breath is in de ochtend gebroken wit, later wordt het zanderig, nog later kleurt het donkergrijs. Heel bijzonder.

Hoewel de bewoners in eerste instantie wat sceptisch waren (‘dat zien wij allemaal toch niet’) zijn ze na afloop heel blij met het resultaat. Ik word de eerste dagen zelfs op de hoogte gehouden van hoe de kleur overkomt bij zon, regen, schemer, kunstlicht.. Heel erg leuk!

Een reactie op “Een verbouwing.. de kleur maakt ’t af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s